Husmanskost

Lammfärsbiffar med fetaost

Lammfärsbiffar med fetaost

Fyllda färsbiffar är väldigt gott, och vill…

Kornmjölsgröt

Kornmjölsgröt

Gröt tillhör en av de viktigaste basfödorna i det svenska bondesamhället. Sannolikt spelade gröten även en viktig roll under vikingatiden.…

Stuvad spenat

Stuvad spenat

Stuvad spenat passar som tillbehör till de flesta stekta eller panerade rätter oavsett om det kött, fisk eller fågel. Dessutom…

Pyttipanna

Pyttipanna

En riktigt äktsvensk pyttipanna kan vara kalasmat om man tar sig lite tid och ger råvarorna en extra tanke, men…

Pyttipanna de lux

Pyttipanna de lux

Pyttipanna är ett utmärkt sätt att tillvarata rester, till exempel en alldeles för stor kalvstek som inte gått åt eller…

Redskap

Dehydrator

Dehydrator

En dehydrator är egentligen ett bokstavsrikt sätt att säga tork, för det är precis vad detta är…

Soppor

Tomatsoppa med fetaost och basilika

Tomatsoppa med fetaost och basilika

Snabblagad, lätt lunchrätt med basilika, fetaost, vitlök och tomater. Det går alldeles utmärkt att byta fetaosten mot…

Vinter

Sparris- och parmesanostpaj

Sparris- och parmesanostpaj

Jag har sagt det förut men jag säger det igen: vad du än gör, koka…

Rabarbersaft

Rabarbersaft

Rabarbersaft görs med fördel på de rabarber du gallrar från beståndet, så att du kan…

Rulla till toppen